Vietnamesisk pomelo salat

IMG_8348

Denne skønne salat fik jeg på en fransk/vietnamesisk restaurant i Saigon, da min familie og jeg  i år rejste rundt i Sydvietnam. Jeg har efterfølgende prøvet at komponere retten selv, og er ganske godt tilfreds med resultatet, syntes at pomelo’s friske smag går rigtigt fint i spænd med kylling og rejer. Salaten er meget fyldig og kan fint stå alene som et måltid : )

#madspiration#vietnamesiskpomelosalat

En hel kylling, kogt og pillet

En pomelo

1 ps Vannamei  rejer

En rød peberfrugt

En gulerod

Et bundt frisk basilikum

To lime

En rød chili

Et lille stykke frisk ingefær

Peanuts

½ dl Oliven olie

1 spsk. God balsamico

Salt & peber

 

Start med at lave marinaden til rejerne – til ½dl olivenolie tilsættes chili og ingefær, begge dele fint hakket. Tilsæt saften af den ene lime frugt, smag marinaden til med salt/peber og balsamico. Vend rejerne i marinaden og lad dem stå og trække mens de øvrige ingredienser forberedes.

Filetere pomelo’en og del frugtstykkerne i mindre stykker. Sørg for at der ikke er nogle hvide hinder tilbage, men kun det regulære frugtkød.

Del kyllingen i mindre mundrette stykker.

Skræl guleroden og rens peberfrugten, skær begge dele i fine strimler. Jeg bruger mit mini mandolinjern, købt i Vietnam til at strimle guleroden. Det er et super redskab, både til at skrælle og strimle med : )

FullSizeRender (5)

Bland kyllingekødet med gulerod- og peberfrugt strimlerne, gem lidt peberfrugt til at pynte med til sidst. Tilsæt også de friske basilikum blade. Vend det sammen med halvdelen af rejerne, og hæld gerne marinaden fra rejerne over kyllingen.

Anret nu pomelo frugten som bund for retten på et stort fad. Læg derpå kyllingekødet med grøntsager ovenpå, og top salaten med de sidste rejer og peberfugt. Til allersidst drysses med hakket peanuts, og evt. en halv lime som på billedet.

Server retten med ekstra balsamico og et stykke godt brød.

Velbekomme : )

FullSizeRender (3)

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *